אורי ירמיאס מסעדת אורי בורי

מצרכים (ל- 2 מנות):

2 יחידות מאורכות של פילה טונה – 100 גרם כל יחידה | 2 דפי נורי | 4 כפות קמח |

שקית קטנה של פנקו | ביצה | שמן צמחי לטיגון

למשרה לטונה: 100 מ"ל סויה | 50 מ"ל חומץ אורז | 50 מ"ל מים | גרדה ומיץ מחצי

תפוז וחצי לימון | כפית שמן שומשום | כפית ג'ינג'ר מגורר | כף סוכר | קמצוץ גרגרי

כוסברה טחונים

רוטב למריחה על הצלחת: 100 מ"ל סויה | 70 מ"ל מים | 70 מ"ל חומץ אורז | 60

גרם סוכר | כף עראק

להסמכה: כפית קורנפלור מדולל במעט מים

לשומר המוחמץ: 1 שומר פרוס דק | 1/2 כוס מים | 1/2 כוס חומץ | 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

יום לפני ההכנה משרים בחומרי המשרה את השומר החתוך ושומרים במקרר.

מערבבים את חומרי המשרה לטונה - מחממים בסיר קטן עד להמסת הסוכר

ומקררים. מערבבים את חומרי הרוטב לצלחת, מחממים בסיר קטן ועל סף רתיחה

מדללים את הקורנפלור במעט מים וטורפים לסיר, מקררים. משרים את הטונה

במשרה לזמן קצר, הופכים את הדג לספיגת המשרה בכל צדיו. מרטיבים מעט את

דף הנורי עם המשרה ועוטפים את הטונה תוך קיפול שולי הדף במחצית הגלגול

והמשך הגלגול (כמו בבלינצ'ס). עוטפים את הגליל בקמח, ביצה טרופה ופנקו

ומטגנים במחבת בשמן עמוק מחומם ל- 180 מעלות עד להזהבה.

להגשה – מחממים את צלחת ההגשה, פורסים את הטונה בסכין חדה לפרוסות,

מושחים מהרוטב על הצלחת ומעל מסדרים את ריבועי הטונה. לצד הטונה מניחים

את השומר המוחמץ.