מאפה פילו במילוי גבינה ופלפלים של השף קונדיטור מיקי שמו

כשרוצים להכין בבוקר מאפה מלוח,מהיר וקל להכנה ומופחת שומנים (לא בצק עלים) הפתרון לקחת את עלי פילו ובמס' דקות להכין בעזרתם יופי של מאפה כשלידו בשולחן נותר רק לצרף מגוון של ירקות.

רשימת חומרים ל-4 מאפים:

8 עלי פילו

150 גר' חמאה מומסת 

למלית:

500 גר' גבינה כחושה (כנען5% תנובה, טוב טעם 3% טרה)

2 יח' ביצה

1 כפית מלח מחוקה

1 כף קורנפלור

2 פלפלים בצבעים שונים קצוצים לקוביות קטנות מאוד (1ס"מX 1 ס"מ).

קערת ערבוב

לקקן סיליקון

מברשת סיליקון

תבנית אפייה מלבנית

לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו הקליקו כאן>>

לציפוי:

1 ביצה טרופה

שומשום

מלח

אופן הכנה:

1. מכינים את המלית: בקערת ערבוב מערבבים את הגבינה, מלח, קורנפלור. מוסיפים את הפלפלים ומערבבים היטב.

2. לוקחים צמד של עלי פילו ומניחים אותם זה על גבי זה על שולחן העבודה.

מיד מברישים בחמאה מומסת את העלה העליון ומניחים רבע מן המלית המוכנה (אפשר כמובן גם לזלף בעזרת שק זילוף) בחלק הקרוב אלי , מימין לשמאל, ומגלגלים לגלילה צרה וארוכה .

את הגלילה מניחים על גבי תבנית אפיה ומברישים בביצה ומפזרים מעט שומשום. חוזרים על פעולה זו להכנת 3 גלילים נוספים.

3. אופים ב- 190C כ- 18 דקות. אוכלים באותו היום או שומרים במקפיא עד שבועיים ומחממים לפני הגשה.

גיוון:

1. ניתן לצרף למלית גם גבינת פטה או גבינה בולגרית אך יש להפחית מן כמות המלח בהתאם .

2. כמו כן ניתן להוסיף גבינת גבינת קשקבל מגוררת בנוסף לגבינה הכחושה (עד 20% תוספת).

טיפ:

1. רצוי לאפות את המאפים מיד בסיום הכנתם , אך במידה ורציתם להכין את המאפים אך לאפותם רק כשהאורחים כבר בביתם, יש להבריש בביצה ושומשום ולעטוף בשקית ניילון ולהכניס למקרר(יכול להיות במקרר עד 24 שעות לפני האפייה) וזאת על מנת שהעלים לא יסדקו "ויתפוצצו" בטרם האפייה ובמהלכה !