בלינצ'ס גבינה וצימוקים של השף קונדיטור מיקי שמו

קינוח מושלם לשולחן שבועות, בלינצ'סים דקיקים, קלים ומהירי הכנה, ניתן להכין אותם גם מלוחים ולשלב אותם כמנה ראשונה בתוך הארוחה.

את הצימוקים ניתן להחליף בחמוציות או בקוביות עץ טריים.

חשוב להקפיד לסגור אותו נכון כך שהגבינה תישאר עסיסית ולא תברח החוצה.   

240 גר' חלב- 1 כוס.

2 יח' ביצים מידה M.

210 גר' קמח- 1/2 1 כוסות.

1 כף שמן- 10 גר'.

קורט מלח.

180 מל' מים- 3/4 כוס.

קערת ערבוב

לקקן סיליקון

מטרפת סיליקון ידנית

מחבת בלינצ'ס

לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו הקליקו כאן>>

אופן ההכנה:

  1. בקערת עירבוב טורפים את החלב, הביצים והמלח לתערובת אחידה.

  2. מנפים את הקמח לתערובת וטורפים היטב. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים עד לתערובת אחידה וחלקה.

  3. מסננים את התערובת כך שתהיה ללא גושים.

  4. מחממים מחבת עם כף שמן ובעזרת "נייר ניגוב" דואגים למרוח את השמן בשכבה דקה על כל המחבת.

  5. בעזרת מצקת קטנה מוזגים מן קערת "התערובת המסוננת" ומטגנים כ-3 דק' בצד אחד והופכים לעוד דקה, מוציאים לצלחת שבה מניחים את השאר אחד על השני.

מידי כמה "בלינצ'סים" יש להוסיף שוב מעט שמן למחבת ולמרוח אותו עם "נייר ניגוב".

חומרים למלית הגבינה:

1 גביע גבינה לבנה רכה 5%- 250 גר'.

1 גביע גבינת שמנת טבעית 30%- 250 גר'.

1 כף סוכר

1 כפית שטוחה גרידת לימון.

25 גר' חמאה מומסת.

50 גר' צימוקים לבנים

1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

  1. מערבבים את 2 סוגי הגבינות עם הסוכר, גרידת הלימון והתמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה.

  2. מוסיפים את החמאה המומסת ולבסוף את הצימוקים הלבנים ומערבבים לפיזורן בתערובת.



ממלאים, מטגנים ומגישים:

  1. ממלאים את הבלינצ'סים: מניחים כף מלית גבינה במרכז כל "עלה בלינצ'ס".

מקפלים מ-2 צדדים מן ה"עלה בלינצ'ס" כ-2 ס"מ פנימה (מעט על המלית) ומגלגלים לאורך.

נוצרים בלינצ'סים באורך 8 ס"מ והקוטר עד 3 ס"מ.

ממשיכים ומכינים כך את כולם.

  1. מטגנים על מחבת עם כפית חמאה כ-2 דק' מכל צד עד ל"השחמה קלה" ומגישים.