אידי ישראלוביץ מסעדת אידי אשדוד

מצרכים:

1 יחידה של פילה לוקוב במשקל 180-200 גרם | ענף סלרי אמריקאי מקולף | שן שום קלופה | בצל סגול קטן | 1/2 פלפל אדום | 2 עלי בזיליקום | 3 צלפים | 1/2 כוס שמן זית | כוס קאווה | חופן פטרוזיליה קצוצה | 1 יחידת פלפל שאטה (למי שאוהב)

אופן ההכנה:

פורסים לרצועות את הפירות והירקות. מחממים במחבת מחצית מכמות שמן הזית, מזגגים את הבצל הסגול והשום, מוסיפים את הגזר, הפלפלים, הקישוא, הסלרי, השזיף והאפרסק לפי סדר זה. ממליחים ומפלפלים את פילה הלוקוס, מחממים במחבת את יתרת שמן הזית ומטוגנים בה את פילה הלוקוס כשהעור מונח כלפי מטה, זמן הטיגון כ-8 דקות. מוסיפים למחבת את הצלפים והקאווה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפטרוזיליה (ואת פלפל השאטה). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-12 דקות אפייה.