חומרים ל-3 פוקאצות:
25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או 1/2 קובייה)
240 מ”ל (1 כוס) מים פושרים
500 גרם (31/2 כוסות + כף) קמח
1 כף קמח דורום
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן זית
1 כף מלח
קערה
סכין שף קטנה
מגררת
תבנית אפייה מלבנית
כלים:
מיקסר
קערה לבצק להתפחה
סכין קטנה בשביל לפרוס את הירקות
מגררת
חומרים ל-3 פוקאצות:
25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או 1/2 קובייה)
240 מ”ל (1 כוס) מים פושרים
500 גרם (31/2 כוסות + כף) קמח
1 כף קמח דורום
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן זית
1 כף מלח
קערה
סכין שף קטנה
מגררת
תוספות:
1 בצל סגול פרוסות דק
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח גס
1/4 כוס זיתים ירוקים פרוסים למטבעות
1/2 כוס זיתים שחורים פרוסים למטבעות
גבינה פטה מפוררת גס
1 מכינים את הבצק: מערבבים שמרים ומים בקערת מיקסר. מוסיפים קמחים, שמן זית ומלח, ומערבלים עם וו לישה כ7-5 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
2 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, זורים עליו מעט קמח, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
4 מרכיבים את הפוקאצ'ה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור. מרדדים כל כדור למלבן מאורך מניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות.
6 יוצרים גומות בבצק בעזרת האצבעות. מפזרים את התוספות
7 אופים 12-15דקות, עד שהפוקאצ’ות מזהיבות.