פוקאצ'ת גבינה של השף קונדיטור מיקי שמו


חומרים
 ל
-3 פוקאצות:

25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או 1/2 קובייה)

240 מ”ל (1 כוסמים פושרים

500 גרם (31/2 כוסות כףקמח

כף קמח דורום

60 מ”ל (1/4 כוסשמן זית

כף מלח

קערה

סכין שף קטנה

מגררת

תבנית אפייה מלבנית

כלים:

מיקסר

קערה לבצק להתפחה

סכין קטנה בשביל לפרוס את הירקות

מגררת

חומרים ל-3 פוקאצות:

25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או 1/2 קובייה)

240 מ”ל (1 כוס) מים פושרים

500 גרם (31/2 כוסות + כף) קמח

1 כף קמח דורום

60 מ”ל (1/4 כוס) שמן זית

1 כף מלח

קערה

סכין שף קטנה

מגררת

תבנית אפייה מלבנית

לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו הקליקו כאן>>

תוספות:

1 בצל סגול פרוסות דק

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח גס

1/4 כוס זיתים ירוקים פרוסים למטבעות

1/2 כוס זיתים שחורים פרוסים למטבעות

גבינה פטה מפוררת גס 

1 מכינים את הבצק: מערבבים שמרים ומים בקערת מיקסר. מוסיפים קמחים, שמן זית ומלח, ומערבלים עם וו לישה כ7-5 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.

2 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, זורים עליו מעט קמח, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

4 מרכיבים את הפוקאצ'ה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור. מרדדים כל כדור למלבן מאורך מניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות.

6 יוצרים גומות בבצק בעזרת האצבעות. מפזרים את התוספות

7 אופים 12-15דקות, עד שהפוקאצ’ות מזהיבות.