מצרכים (ל- 6 מנות):
6 קישואים עגולים | כוס בורגול גס | בצל
סגול קצוץ | חופן חמוציות | חופן שבבי שקדים | עלי סיליקורניה קצוצים | 1/2 לימון סחוט | שמן זית | מלח | פלפל שחור גרוס
לקרם הסלק:
2 סלקים גדולים | 4 כפות שמן זית | מיץ
מלימון שלם | מלח אטלנטי | פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
אופן ההכנה:
מרתיחים את הסלקים לריכוך מלא, מקלפים ומרסקים במעבד מזון, מוסיפים את שמן הזית בטפטוף איטי עד
לקבלת מרקם אחיד ויפה,
מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים.
לוקחים את 6 הקישואים ומרוקנים להם את התוך.
את הקישואים חולטים במים רותחים עד שיתרככו אך יישארו מוצקים, מניחים במי קרח על מנת שלא ימשיכו
להתבשל.
מרככים את הבורגול - מכסים במים רותחים ומניחים ל- 20 דקות, מערבבים עם שאר המוצרים וממלאים את
הקישואים.
מניחים את הקישואים בתבנית אפייה ואופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 1/4 שעה. מניחים מהרוטב
על צלחת ההגשה ומעל מניחים את הקישואים.