גבינה אפויה עם שטרוייזל של השף קונדיטור מיקי שמו

עוגת גבינה אפויה ניחנת במהירות הכנה וללא צורך במיקסר לעיבודה.

את הבצק הפריך והשטרוייזל (במידה ואכן רוצים), ניתן לעבד במס' שניות במעבד מזון.


המתכון מתייחס לתבנית אלומיניום חד פעמית (חצי גסטרונום) שמידותיה: 32 ס"מ אורך

26 ס"מ רוחב

5 ס"מ גובה


עקב התרוממות הגבינה בזמן האפייה בתנור וירידתה לגובהה המקורי לאחר קירורה, אנו לא אופים בתבנית רגילה (של תנור ביתי).

חומרים לבצק פריך:

200 גר' חמאה

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

3 כוסות קמח תופח

קערת ערבוב

תבנית אפייה מלבנית 26X32

לקקן סיליקון

לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו הקליקו כאן>>

אופן ההכנה:

1. לערבב חמאה וסוכר עד הומוגניות .

2. להוסיף ביצה ומחצית מהקמח ולערבב קצר .

3. להוסיף את יתרת הקמח והאפייה עד אחידות .

4. להכניס למקרר לחצי שעה ולרדד בעובי 1/2 ס"מ.

בצק לשטרוייזל: (פירורי חמאה)

100 גר' חמאה

1/2 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

אופן ההכנה:

1. לערבב חמאה וסוכר במג'ימיקס .

2. להוסיף קמח ואפיה ולערבב קצר מאוד, עד קבלת תערובת פירורית.

מלית גבינה:

900 גר' גבינה 5%

1 כוס סוכר

4 ביצים

2 כפות אינסטנט פודינג, לבן

אופן ההכנה:

1. לערבב את כל החומרים בקערה ולמזוג על-גבי הבצק הפריך המרודד .

2. לפזר מעל את השטרוייזל .

3. לאפות ב- 160C , עד שעה.