רועי ענתבי ואור ברי מסעדת ברטי תל אביב

מצרכים:

לחי עגל 1 ק"ג (לבקש מהקצב להוריד עודפי שומן) | 2 בצלים לבנים מקולפים וחתוכים לקוביות

גסות | 4 גבעולי סלרי חתוכים גס | 2 ראשי שום טרי חצויים לרוחב | 2 כפות משמשים מיובשים | 4

גרגירי פלפל אנגלי | 3 עלי דפנה | כפית כמון | כפית פפריקה מתוקה | כפית פפריקה חריפה | 1/2

כפית חוויאג' | 2 כפיות ראס אל חנות | כף דבש | 2 כפות רסק עגבניות | מלח | פלפל שחור גרוס טרי

| צרור תרד טורקי שטוף | 4 יחידות מלוואח (אפשר קנוי)

אופן ההכנה:

צורבים את הלחי בסיר חם עם מעט שמן. מוציאים הצידה ומשחימים את הירקות על משקעי הבשר.

מוסיפים את הרסק, המשמשים המיובשים ואת התבלינים. לאחר שכל הטעמים והריחות נפתחים

מוסיפים את הבשר ומכסים במים. לאחר רתיחה מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 3-4 שעות.

הבשר בסוף תהליך הבישול אמור להיות רך לגמרי. מטגנים את המלוואח במחבת עם מעט שמן

ומשחימים אותו משני הצדדים. מאדים את התרד במחבת נפרדת עם מעט מים למשך מספר שניות

ולאחר מכן מניחים במסננת. להגשה מניחים חופן תרד על המלוואח את הבשר ויוצקים מעל מעט

רוטב.

לסיום מזלפים מעט שמן זית.