חומרים לעוגת ספוג:
6 ביצים מופרדות
11/4 כוסות סוכר
2 יח' סוכר וניל
גרירת לימון מ-1 פרי + 3 כפות מיץ
3 כפות מים
3 כפות שמן
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
תבנית אפייה קפיצית 26 ס"מ
קלחת
לקקן סיליקון
סכין שף משוננת גדולה
אופן ההכנה:
1. מפרידים ביצים
2. מקציפים את כל החומרים למעט חלבונים וסוכר ומעבירים לקערה אחרת.
3. מקציפים חלבונים וסוכר ומקפלים לשאר התערובת .
4. מכניסים לתבנית אפיה ואופים ב-170C עד שהקיסם יוצא יבש.
רשימת חומרים לגנאש שוקולד:
1 מיכל שמנת מתוקה – 250 מ"ל
150 גר' שוקולד מריר
אופן הכנה:
מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים אותה לשוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד וקבלת גוון אחיד. נותנים להתקרר בטמפ' החדר.
רשימת חומרים:
500 גר' גבינה 9%
100 גר' סוכר
120 גר' אינסטנט פודינג וניל לבן
220 גר' חלב
500 גר' שמנת מתוקה
אופן הכנה:
-
מקציפים את השמנת המתוקה 80%, עד אשר רואים שובלים ראשונים של המקצפה בשמנת המתוקה – הקצפה רכה.
-
מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה, סוכר, אינסטנט הווניל והחלב בעזרת מטרפה ידנית עד קבלת מירקם חלק ואחיד.
-
את תערובת הגינה מוסיפים תוך כדי קיפול, בעזרת מרית, לשמנת המתוקה המוקצפת הקצפה רכה – עד קבלת מירקם הומוגני.
הרכבת העוגה:
-
פורסים את עוגת הספוג ל- 4-5 שכבות.
-
מניחים שכבה של עוגת הספוג בתחתית התבנית העגולה ויוצקים מעל מתערובת הגבינה עד למחצית גובה התבנית.
-
מניחים מעל שכבה נוספת של עוגת ספוג ויוצקים מעל מתערובת ה"גנאש שוקולד", שכבה דקה שתכסה את כל הספוג.
-
מעל השוקולד – יוצקים שוב מתערובת הגבינה וממלאים עד שיא גובה התבנית.
-
מניחים במקרר למשך 24 שעות, להתייצבות.
אופן הגשה:
פורסים מהעוגה ומניחים פרוסה בצלחת הגשה, עליה יוצקים מעט מהג'נש שוקולד שאותו מחממים קלות במיקרוגל ומגישים.