דרור שושן מסעדת KEPASA באר שבע

מצרכים למנה עיקרית אישית או מנת ביניים זוגית:

2 כפות שמן זית | שן שום קצוצה | 2 כפות סופריטו עגבניות | 2 כפות יין לבן יבש | 4 זיתים מרוקאים מצומקים | 1/4 פלפל אדום קלוי וקלוף חתוך לרצועות | 4 פלחי עגבניות לחות בשמן | 4 צימוקי עגבניות שרי | 1 יח' ארטישוק יהודי משומר חתוך לרבעים | פילה לברק נקי מעצמות במשקל 180-200 גרם | 3-4 עלי אורגנו | 1/4 כפית עלי טימין טרי | 2 עלי בזיליקום | מלח לפי הטעם

אופן הכנת לברק

במחבת נון סטיק מטגנים את פילה הלברק כ- 3 דקות מצד העור, ממליחים את בשר הדג בעדינות, הופכים ומטגנים עוד כדקה מצדו השני. במחבת הנחושת שבה נגיש את המנה, מחממים שמן זית, מוסיפים את השום והטימין ומטגנים קלות, מוסיפים את סופריטו העגבניות, היין הלבן, הבזיליקום, הפלפלים הקלויים, הזיתים, פלחי העגבניות, הארטישוק וצימוקי השרי. מבשלים יחד 2-3 דקות נוספות, מניחים את פילה הלברק במרכז המחבת, ממשיכים לבשל יחד כחצי דקה נוספת. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים לצד פוקצ'ה טרייה.

אופן הכנת הסופריטו:

מחממים את שמן הזית בסוטאז׳ ומוסיפים את הבצל, השום והטימין ומטגנים באיטיות כ- 20 דקות, מוסיפים 2 כפות סופריטו עגבניות, המלח והסוכר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל כ- 40-50 דקות על להבה נמוכה, צריך להקפיד על ערבוב מדי פעם.