מנה שטרום מסעדת קמפנלו תל אביב

מצרכים:

 ליטר מים | 25 גרם מלח | 5 גרם שמרים | 850 גרם קמח לפיצה | קופסת עגבניות מרוסקות |

כ- 500 גרם גבינת מוצרלה

אופן הכנת הבצק:

מניחים במיקסר עם וו לישה את המים, המלח והשמרים. מוסיפים את הקמח לפיצה בהדרגה, תוך כדי לישה. לשים כעשר דקות עד לקבלת בצק חלק ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
מחלקים ל- 6 כדורים, מכסים במגבת רטובה ומניחים לתפוח בטמפרטורת החדר כ- 4 שעות.

אופן הכנת הרוטב:

בקוצץ ירקות ידני, טוחנים את העגבניות למרקם חלק אך לא חלק מדי. מתבלים במעט שמן זית ומלח.

אופן הכנת הפיצה:

משטחים כל כדור בעזרת האצבעות ואז פותחים בעדינות את הבצק ע"י הפיכתו מצד לצד. ממשיכים את הפתיחה במערוך עד לקבלת עיגול בקוטר של כ- 30 ס"מ. מעבירים את הבצק לכף העץ או למשטח עץ מקומח, מפזרים רוטב עגבניות, אך משאירים שוליים ברוחב של כ- 2 ס"מ, מפזרים עלי בזיליקום, גבינת מוצרלה, אפשר ורצוי קצת גבינת פרמז'ן או פקורינו מגורד. מורחים מעט שמן זית בשוליים. במקביל מכניסים את האבן לתנור (בעודו קר) ומחממים את התנור למקסימום. "מגלישים" את הפיצה ממשטח העבודה לאבן, אופים בתנור חם ככל האפשר, עד להשחמה.

ניתן לאפות גם על תבנית ברזל מחוררת, למי שאין אבן.

במקרה כזה מניחים את התבנית המחוררת על רשת התנור הביתי.