המתכון מתאים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
כללי: גבינת פירורים ביתית וחגיגית בעלת מרקם גבינתי המעודן בתוספת השמנת החמוצה על בסיס הבצק הפריך .
עוגת גבינה קרה ללא שימוש בג'לטין שאותה אני ממליץ להכין מוקדם בבוקר כדי שתתייצב במקרר מספר שעות ותהיה נוחה לפריסה בארוחת ערב החג .
בתאבון !
רשימת חומרים לבצק פריך:
100 גרם חמאה
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם )
1 ביצה L+1 חלמון
210 גרם קמח (1.5 כוסות )
1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם )
קערת ערבוב
מטרפת סיליקון ידנית
לקקן סיליקון
אופן הכנה:
1. מערבבים את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה עד הומגניות .
2. מוסיפים את הביצה והחלמון מערבבים חצי דקה ומוסיפים מחצית מכמות הקמח ואבקת אפייה
ומערבבים במהירות איטית .
3. מוסיפים את יתרת הקמח עד לקבלת בצק אחיד .
4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה ( כי הבצק רך ולא נוח לרידוד )
5. מרדדים חצי מכמות הבצק לעלה בקוטר התבנית בעובי של 1/2 ס"מ ואופים במשך 15 דק' בטמפ'
של 170 מעלות .
הערה: חשוב לנפות את הקמח ואבקת האפייה סמוך לשילוב הקמח בתהליך הכנת הבצק .
תערובת הגבינה :
חומרים :
750 גרם גבינה 9%
1.5 כוסות סוכר
3 מיכלי שמנת מתוקה
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
1 גביע שמנת חמוצה של פעם ( 200 גרם )
אופן הכנה :
1. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הגבינה , סוכר ותמצית וניל .
2. מקציפים את השמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת רכה ולא קשה .
3. מקפלים את השמנת עם תערובת הגבינה ויוצקים לתבנית האפייה עם הבצק פריך האפוי ומפזרים
את הפירורים מעל .
4. מכניסים למקרר למשך 24 שעות .
טיפ :
מומלץ לשמור את עוגת הגבינה מנוילנת ( או בכלי אטום ) במקרר על מנת שתהיה נוחה יותר לפריסה ( כל הנוזלים יורדים לבצק הפריך ) וטעמה נשמר מריחות מאכלים אחרים המצויים במקרר .