שמרים וגבינה של השף קונדיטור מיקי שמו

חומרים ל-3 עוגות-לבצק:

770 גרם (1/2 5 כוסות) קמח

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

25 גרם (1/2 שקית) שמרית

3/4 שקית משפר אפייה של שמרית

3 ביצים גדולות (מס' 1)

180 מ"ל (3/4 כוס) מים בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל

קליפת לימון מגוררת מ-1/4 לימון

175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)

1/2 כפית מלח

קלחת

מערוך סיליקון מונע הדבקות

תבנית אפייה קפיצית עגולה 20 ס"מ

לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו הקליקו כאן>>

מלית גבינה – רשימת חומרים:

1/2 ק"ג גבינה כחושה

1 כף גדושה קורנפלור

3/4 כוס סוכר

1 ביצה

2 כפות צימוקים לבנים

גרירת לימון מ-1/2 פרי

קורט ונילין

לסירופ סוכר (לא חובה):

120 מ"ל (1/2 כוס) מים

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.

מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

מכינים את מלית הגבינה:

במיקסר, בעזרת וו גיטרה, במהירות איטית, מערבבים את הגבינה, סוכר, קורנפלור (מנופה), צימוקים לימון וונילין.

מיד לאחר מכן, מוסיפים את הביצה ומערבבים.


אופן הכנת העוגה:

שיטה 1

  1. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים.

  2. מרדדים את הבצק למלבן במידות 20 * 35

  3. 3 ס"מ מכל צד של המלבן, חורצים חריצים כשהרווח ביניהם הוא 2 וחצי ס"מ.

  4. מניחים במרכז המלבן את מחצית מלית הגבינה.

  5. סוגרים מכל צד, כך שמעל מרכז המלית, סוגרים את הבצק.

  6. מברישים בביצה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות.

  7. מברישים בסירופ סוכר או בוזקים אבקת סוכר מיד עם הוצאת העוגות מן התנור.


שיטה 2

  1. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים.

  2. מרדדים את הבצק למלבן במידות 20 * 45

  3. מכסים את כולו בשארית מלית הגבינה.

  4. מגלגלים לרולדה ומחלקים אותה ל-2 חלקים שווים.

  5. מגלגלים לצורת שבלול בתוך תבנית אפייה עגולה בקוטר 20 ס"מ, כל אחת מן הרולדות.

  6. גוזרים חריצים בחלק הגבוה של העוגה עם מספריים בטרם האפייה.

  7. מברישים בביצה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות.