חומרים ל-3 עוגות-לבצק:
770 גרם (1/2 5 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
25 גרם (1/2 שקית) שמרית
3/4 שקית משפר אפייה של שמרית
3 ביצים גדולות (מס' 1)
180 מ"ל (3/4 כוס) מים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
1/2 כפית מלח
קלחת
תבנית אפייה קפיצית עגולה 20 ס"מ
מלית גבינה – רשימת חומרים:
1/2 ק"ג גבינה כחושה
1 כף גדושה קורנפלור
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
2 כפות צימוקים לבנים
גרירת לימון מ-1/2 פרי
קורט ונילין
לסירופ סוכר (לא חובה):
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
מכינים את מלית הגבינה:
במיקסר, בעזרת וו גיטרה, במהירות איטית, מערבבים את הגבינה, סוכר, קורנפלור (מנופה), צימוקים לימון וונילין.
מיד לאחר מכן, מוסיפים את הביצה ומערבבים.
אופן הכנת העוגה:
שיטה 1
-
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים.
-
מרדדים את הבצק למלבן במידות 20 * 35
-
3 ס"מ מכל צד של המלבן, חורצים חריצים כשהרווח ביניהם הוא 2 וחצי ס"מ.
-
מניחים במרכז המלבן את מחצית מלית הגבינה.
-
סוגרים מכל צד, כך שמעל מרכז המלית, סוגרים את הבצק.
-
מברישים בביצה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות.
-
מברישים בסירופ סוכר או בוזקים אבקת סוכר מיד עם הוצאת העוגות מן התנור.
שיטה 2
-
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים.
-
מרדדים את הבצק למלבן במידות 20 * 45
-
מכסים את כולו בשארית מלית הגבינה.
-
מגלגלים לרולדה ומחלקים אותה ל-2 חלקים שווים.
-
מגלגלים לצורת שבלול בתוך תבנית אפייה עגולה בקוטר 20 ס"מ, כל אחת מן הרולדות.
-
גוזרים חריצים בחלק הגבוה של העוגה עם מספריים בטרם האפייה.
-
מברישים בביצה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות.