לחם - גבינות של השף קונדיטור מיקי שמו

לחם שמשלב בתוכו גבינות קשות מסוגים שונים , שמן אגוזים וקמח שיפון , כל מה שאני ממליץ לכם זה בזמן שהוצאתם אותו מהתנור כבר שהסלט שלכם יהיה מוכן , על השולחן

רשימת חומרים לבצק גבינות:

1 קג' קמח לחם ( פחות 1 כוס קמח שיפון )

1 כוס קמח שיפון

1 כף מלח

1 כף שימרית

סכין שף 20 ס"מ

תבנית אפייה מלבנית

לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו הקליקו כאן>>

300 גרם " בצק מחמצת " ( מתכון למטה)

2 כפות סוכר

2 כוסות מים

50 גרם חמאה

רבע כוס שמן אגוזים

200 גרם גבינת גאודה – קוביות קטנות

100-200 גרם פרמזן מגורר

אופן הכנה :

1. מכינים את הבצק : לשים כ- 3 דקות במהירות איטית את כל החומרים למעט מלח וגבינות מעבירים למהירות בינונית ולשים עוד 5 דקות מוסיפים את המלח ולשים דקה ובסוף את הגבינות ולשים דקה . סה"כ 10 דקות של לישה . מעבירים לקערה מקומחת מכוסה במגבת מטבח ומשאירים שעה במטבח .

2. מחלקים ומעצבים : מחלקים את הבצק ל – 3 חלקים שווים . מעצבים כל כדור לכיכר עגולה או מלבנית . מתפיחים כשעה ואופים בחום גבוה של 220 מעלות עד כ- 30 דקות.

  • ישנן 2 אופציות להכנת בצק מקדים:

  1. חומרים לבצק מקדים:

400 גר' קמח שטיבל 2

240 מ"ל מים

2 גר' שמרים טריים

אופן ההכנה:

מערבבים את 3 המצרכים, לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון/מגבת ומשאירים 12 שעות בטמפ' החדר. לוקחים מחצית מכמות הבצק ומוסיפים לשאר מרכיבי מתכון לחם גבינות.

  1. מחמצת מתכון:

המחמצת היא הבסיס של הלחם המורכב והאיכותי. אחרי שתכינו את המחמצת לראשונה בהרבה סבלנות ואהבה כל שנותר יהיה " לרענן " אותה אחת ל-72 שעות. את המחמצת מכינים בשלבים ע"מ לקבל מקסימום טעמים ותוצאת לחם נפלאה.

רשימת חומרים לשלב ה- 1 :

1 כוס ( 240 גר') מים

2 כפות ( 20 גר') סוכר

2 כפות ( 40 גר') צימוקים כהים

רשימת חומרים לשלב השני :

2 כוסות (280 גר') קמח מנופה ללחם

רשימת חומרים לשלב ה-שלישי :

1 כוס מים

1/2 2 כוסות קמח מנופה ללחם

כל הבצק משלב שני

רשימת חומרים לרענון המחמצת:

1 כוסות מים

1/2 3 כוסות קמח לבן מנופה ללחם

200 גרם בצק משלב שלישי .

אופן הכנה :

שלב א': מכניסים את המים ,צימוקים וסוכר לקערה עטופה בניילון נצמד . משאירים במטבח ל -3 ימים בטמפרטורת החדר.

שלב ב': מסננים את המים לקערה נפרדת ומערבבים אותם עם 2 כוסות קמח לחם, עד קבלת בצק ראשוני . מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ל – 3 שעות מנוחה.

שלב ג' : מעבירים את הבצק לקערת מיקסר ומוסיפים 1 כוס מים ו-1/2 2 כוסות קמח, לשים עם " וו לישה " במהירות איטית כ- 5 דקות . מכסים ומשאירים עוד כ- 3 שעות על השולחן במטבח . מכניסים למקרר עד 72 שעות.

4.שלב הרענון : אם לא משתמשים בבצק עד 72 שעות, לוקחים 200 גרם מהבצק שנשמר במקרר עם עוד 1 כוסות מים ו-1/2 3 כוסות קמח ומערבבים במיקסר עם " וו – לישה " כ- 3 דקות . ומשאירים לשעה במטבח ומכניסים למקרר שוב ל-72 שעות. ניתן לחזור על הפעולה כל זמן שנשאר מהבצק.