לחם שמשלב בתוכו גבינות קשות מסוגים שונים , שמן אגוזים וקמח שיפון , כל מה שאני ממליץ לכם זה בזמן שהוצאתם אותו מהתנור כבר שהסלט שלכם יהיה מוכן , על השולחן .
רשימת חומרים לבצק גבינות:
1 קג' קמח לחם ( פחות 1 כוס קמח שיפון )
1 כוס קמח שיפון
1 כף מלח
1 כף שימרית
סכין שף 20 ס"מ
300 גרם " בצק מחמצת " ( מתכון למטה)
2 כפות סוכר
2 כוסות מים
50 גרם חמאה
רבע כוס שמן אגוזים
200 גרם גבינת גאודה – קוביות קטנות
100-200 גרם פרמזן מגורר .
אופן הכנה :
1. מכינים את הבצק : לשים כ- 3 דקות במהירות איטית את כל החומרים למעט מלח וגבינות מעבירים למהירות בינונית ולשים עוד 5 דקות מוסיפים את המלח ולשים דקה ובסוף את הגבינות ולשים דקה . סה"כ 10 דקות של לישה . מעבירים לקערה מקומחת מכוסה במגבת מטבח ומשאירים שעה במטבח .
2. מחלקים ומעצבים : מחלקים את הבצק ל – 3 חלקים שווים . מעצבים כל כדור לכיכר עגולה או מלבנית . מתפיחים כשעה ואופים בחום גבוה של 220 מעלות עד כ- 30 דקות.
-
ישנן 2 אופציות להכנת בצק מקדים:
-
חומרים לבצק מקדים:
400 גר' קמח שטיבל 2
240 מ"ל מים
2 גר' שמרים טריים
אופן ההכנה:
מערבבים את 3 המצרכים, לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון/מגבת ומשאירים 12 שעות בטמפ' החדר. לוקחים מחצית מכמות הבצק ומוסיפים לשאר מרכיבי מתכון לחם גבינות.
-
מחמצת מתכון:
המחמצת היא הבסיס של הלחם המורכב והאיכותי. אחרי שתכינו את המחמצת לראשונה בהרבה סבלנות ואהבה כל שנותר יהיה " לרענן " אותה אחת ל-72 שעות. את המחמצת מכינים בשלבים ע"מ לקבל מקסימום טעמים ותוצאת לחם נפלאה.
רשימת חומרים לשלב ה- 1 :
1 כוס ( 240 גר') מים
2 כפות ( 20 גר') סוכר
2 כפות ( 40 גר') צימוקים כהים
רשימת חומרים לשלב השני :
2 כוסות (280 גר') קמח מנופה ללחם
רשימת חומרים לשלב ה-שלישי :
1 כוס מים
1/2 2 כוסות קמח מנופה ללחם
כל הבצק משלב שני
רשימת חומרים לרענון המחמצת:
1 כוסות מים
1/2 3 כוסות קמח לבן מנופה ללחם
200 גרם בצק משלב שלישי .
אופן הכנה :
שלב א': מכניסים את המים ,צימוקים וסוכר לקערה עטופה בניילון נצמד . משאירים במטבח ל -3 ימים בטמפרטורת החדר.
שלב ב': מסננים את המים לקערה נפרדת ומערבבים אותם עם 2 כוסות קמח לחם, עד קבלת בצק ראשוני . מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ל – 3 שעות מנוחה.
שלב ג' : מעבירים את הבצק לקערת מיקסר ומוסיפים 1 כוס מים ו-1/2 2 כוסות קמח, לשים עם " וו לישה " במהירות איטית כ- 5 דקות . מכסים ומשאירים עוד כ- 3 שעות על השולחן במטבח . מכניסים למקרר עד 72 שעות.
4.שלב הרענון : אם לא משתמשים בבצק עד 72 שעות, לוקחים 200 גרם מהבצק שנשמר במקרר עם עוד 1 כוסות מים ו-1/2 3 כוסות קמח ומערבבים במיקסר עם " וו – לישה " כ- 3 דקות . ומשאירים לשעה במטבח ומכניסים למקרר שוב ל-72 שעות. ניתן לחזור על הפעולה כל זמן שנשאר מהבצק.