פלוט עם קמח שיפון, גבינה וזיתי קלמטה של השף קונדיטור מיקי שמו

מתאים ל-10 יחידות.

פלוט הוא מאפה צר וארוך דמוי חליל. המאפה הזה נפתח כיום יותר "כאוכל רחוב" שאותו ניתן לרכוש במאפיות ובקונדיטוריות. אני לקחתי אותו מעט לכיוון הבריאות שהכנסתי לו קמח שיפון וזיתים איכותיים.

רשימת חומרים :

5 כוסות קמח לבן (700 גר')
1 כוס קמח שיפון (150 גר')
3 כוסות מים (600 גר')
2 כפיות מלח (20 גר')
1 שקית משפר אפיה (10 גר') של שמרית.
1/2 שקית שמרים (25 גר') או 1/2 קוביית שמרים טריים
200 גר' זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
2 שיני שום קצוצות
100 גר' גבינת צהובה קשה חתוכה לחתיכות קטנות כמו (לסלט ערבי).

קרש חיתוך עץ

סכין שף 18ס"מ

מברשת סיליקון

תבנית אפייה מלבנית שטוחה

לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו הקליקו כאן>>

להברשה : שמן זית

אופן הכנה:

1. מערבבים במהירות איטית את הקמחים ,"משפר האפייה" והמים במיקסר עד קבלת בצק אחיד
כ- 2-3 דקות ,מניחים כחצי שעה בקערת המיקסר – זאת על מנת שהקמחים יספגו את המים ויהיה לי אח"כ נוח ללוש ולקבל בצק נוח ללוש ולקבל בצק נוח לעבודה
2. בינתיים קוצצים את שיני השום ,קוצצים לקוביות של 1 ס"מ X 1 ס"מ את הגבינה הצהובה ומגלענים
את זיתי הקלמטה וחוצים אותם לחצאים.
3. אחרי חצי שעה מכניסים את השמרים ומתחילים "ללוש" כ- 5 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית.
4. מוסיפים את המלח ,שום ,זיתי קלמטה והגבינה ולשים דקה נוספת.
5. מוציאים את הבצק לשולחן העבודה ומחלקים ל- 10 יח' שוות , מכסים בניילון ומשאירים ע"ג שולחן
העבודה לחצי שעה .
6. מגלגלים כל יח' בצק לגליל ארוך בגודל התבנית , כמו "באגט" קצר באורך 20 ס"מ.
7. מתפיחים כשעה וחצי .
8. מחממים תנור ל- 220 C , אופים כ- 15 דקות , מברישים מעט בשמן זית מיד כשיוצאים מהתנור .

גיוון:

ניתן להשתמש בזיתים ירוקים מסוג "מוזלינו" במקום הקלמטה או לשלב 50:50.

ניתן להוציא את נשום ובמקום לצרף צרור של עירית קצוצה.

ניתן להוסיף 1 כף קמח תירס עם הכנסת הזיתים והשום וזאת על מנת שהבצק יצא פחות דביק.

ניתן להוסיף קימל וזעתר במקום השום ובכך לקבל טעם אחר לגמרי.


טיפים:

חשו לשלב את הזיתים והתוספות רק אחרי שקיבלנו בצק חלק ואלסטי.